Alina Landberg

Haojiu bujian!
Nu var det ett tag sedan jag lät tangenterna smattra. Anledningarna är många. Vi har faktiskt under april månad hunnit ha två besök OCH icke att förglömma: jag har börjat ta kinesiska lektioner. (Rubriken betyder faktiskt "det var länge sedan!" på kinesiska). Om jag tyckte molekyler och atomer var svårt i grundskolan är detta runskrift i rymden i jämförelse. Eller, vissa saker är faktiskt mer logiska än vad man kan tro. Till exempel så använder kineserna inte egna ord för veckodagar eller månader. De säger kort och gott "dag ett till måndag, dag två till tisdag etc..". Samma gäller månader. Maj till exempel heter "månad fem".
 
Ett oerhört sidospår men jag tänkte att det kan vara intressant att dela med mig av. Annars lunkar livet på som i precis vilken svensk stad som helst. Vi pratar ofta om det jag och David, hur vi kan ha ett sånt "vanligt svenssonliv" fastän vi lever på andra sidan jordklotet med allt annat än svensson-förutsättningar.
 
Värmen kom till Dalian över en natt och denna vecka var de som sämst 20 grader och som bäst 30. Helt otroligt. David är redan såhär härligt solbränd efter många träningar i solen. En annan ser ut som ett klorintvättat lakan i jämförelse. Men det kommer.. solen skall lysa även på mig.
 
Känner att jag är i ett himla dåligt skrivflow. Ni som vet ni vet och för er andra är det svårt att förklara. Vanligtvis älskar jag att uttrycka mig i skrift och har hur lätt som helst för det men tillfälligtvis känns det som att göra jumping squats i gyttja. Jag är så glad mest hela tiden och har en massa saker att skriva om men jag lyckas inte riktigt förmulera mig som jag brukar. Men även det kommer.. tangenterna skall åter smattra. Var så säkra!